Козацька педагогіка в дії

9 листопада 2016 року на базі нашого закладу було проведено засідання методичної студії вихователів старших груп та музичних керівників з усіма підгрупами слухачів за темою: «Козацька педагогіка як засіб патріотичного виховання старших дошкільників».

/Files/images/2.JPG

Керівник РМО вихователів старших груп Шевченко Л.М. познайомила слухачів із загальними засадами «козацької педагогіки», зробила аналіз дистанційного анкетування вихователів, ознайомила із результатами формування педагогічної скриньки «Заходи до дня українського козацтва». Під час «круглого столу» педагоги активно обговорювали актуальність «козацької педагогіки» та проблеми її впровадження.

/Files/images/1.JPG

Для музичних керівників науково-методичний блок провела Яновська Н.К.. Було розкрито сутність козацької педагогіки, визначені важливі аспекти роботимузичних керівників з питань національно-патріотичного виховання дошкільників через музичну діяльність.

Слухачі ознайомилися з доповіддю музичного керівника Балаклійського дошкільного навчального закладу № 4 Висторобець О.М. «Національно-патріотичне виховання дошкільників засобами музичної діяльності, крізь призму козацької педагогіки».

Були обговорені питання по обміну досвідом з підвищення ефективності роботи музичних керівників та прослухана консультація Буткевіч Н.Г.

В ході практичного етапу було переглянуто спортивне свято «Нащадки козацької слави» з пріоритетом музичної та фізичної діяльності в старшій віковій групі.

/Files/images/16.JPG

/Files/images/20.JPG

Воно пройшло цікаво, насичено та активно. Діти долучилися до української культури, усвідомили свою національну приналежність.

Це свято об’єднало малят спільними переживаннями. Під час спортивних естафет вони вчилися допомагати одне одному та вболівати за своїх товаришів, радіти їх досягненням.

/Files/images/27.JPG

/Files/images/34.JPG

/Files/images/35.JPG

Було проведено безліч ігор патріотичного спрямування: дидактичні, народні рухливі, спортивні та музичні.

/Files/images/19.JPG

/Files/images/41.JPG

/Files/images/43.JPG

/Files/images/45.JPG

Використані інноваційні форми роботи та технології такі як психогімнастика, дихальна гімнастика, точковий масаж, кольоротерапія, музикотерапія, які допомагають зняти емоційну напругу у дітей, допомогти дітям розкритися, відчути себе вільно, підвищити самооцінку, навчитися саморегуляції, релаксації.

/Files/images/31.JPG

/Files/images/40.JPG

Веселий настрій та позитивні емоції дали потужний оздоровчий ефект для всіх учасників.

/Files/images/37.JPG

/Files/images/50.JPG

Завдяки спільній роботі в нашому закладі інструктора з фізкультури, музичного керівника, вихователів, практичного психолога формується – здорова, фізично розвинена особистість з активною громадянською позицією.

/Files/images/51.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 101

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.